Partnercontent: Record in windenergieproductie in februari 2020

| 3 maart 2020

De stormen als Dennis en Ciara hebben in februari voor een record in windenergieproductie gezorgd. Volgens Energieopwek.nl werd in februari 2020 gemiddeld meer dan 3,6 GW aan windenergie opgewekt in Nederland. Wind op land was verantwoordelijk voor een gemiddelde van 2,8 GW en wind op zee voor 834 MW. Ter vergelijking; in 2019 werd in februari gemiddeld net iets over 1 GW (673 MW op land en 381 MW op zee) geproduceerd. Dit terwijl er nauwelijks nieuwe capaciteit bij gekomen is in 2019.

Verschillende ontwikkelaars bevestigden de uitzonderlijke hoge productie van windenergie voor hun windparken. Zo meldde o.a. Windpark Nijmegen-Betuwe dat de 4 turbines van elk 2,3 MW die maand een recordproductie van 4192 MWh bereikten. Zaterdag 22 februari was met name een topdag. Die dag werd er op bepaalde momenten voor meer dan 4 GW aan windenergie in Nederland opgewekt. Dit was goed voor een aandeel van meer dan 30% van de elektriciteitsmix. Dit is niet eerder voorgekomen.

Duurzame energieleveranciers
In het klimaatakkoord staat dat Nederland in 2030 70 procent van alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen moet komen. De komende jaren komen er verschillende grote windparken op zee en op land bij die zullen bijdragen aan deze doelstelling.

Steeds meer energieleveranciers bieden stroomcontracten aan waarbij de energie afkomstig is van duurzame energiebronnen zoals wind, direct uit Nederlandse duurzame energiebronnen zoals windparken of via groen certificaten. Via energievergelijken op Easyswitch.nl kan bekeken worden welke energieleveranciers duurzame energie leveren en wat de tarieven zijn.

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.