Pure Energie organiseert inloopbijeenkomst Windpark Zalkerbroek N50

| 3 mei 2024

Energiebedrijf Pure Energie organiseert op 27 mei aanstaande een inloopbijeenkomst in Zalk voor Windpark Zalkerbroek N50 in de gemeente Kampen.

Zicht vanaf Kamperstraatweg op ca. 1,6km van windpark. Aan de rechterzijde de turbines van Windpark Hattemerbroek.

Pure Energie ziet ruimte om twee windturbines te plaatsen langs de N50 tussen Hotel Zalkerbroek en het bestaande Windpark Hattemerbroek. Deze locatie valt binnen het gebied dat door de gemeente is aangewezen.

Pure Energie gaat uit van windturbines met een maximale ashoogte van 180 meter, rotordiameter van 200 meter en tiphoogte van ongeveer 280 meter. De opbrengst van windturbines met deze afmetingen kan tot wel 30.000.000 kilowattuur (kWh) per stuk per jaar zijn, oftewel in totaal circa 60.000.000 kWh per jaar. Dat is ongeveer 30% van het totale huidige elektriciteitsverbruik in de gemeente Kampen (2021). Nader onderzoek naar bijvoorbeeld slagschaduw, geluid en ecologie, wijst uit wat de uiteindelijke afmetingen van de windturbines worden.

Het energiebedrijf kijkt ook naar de mogelijkheid om een opslagvoorziening nabij dit windpark te realiseren.

Pure Energie werkt bij de verdere ontwikkeling samen met de omgeving en aan het realiseren van 50% lokaal eigendom. Dit doet het in samenwerking met een lokale energie coöperatie.

Inloopbijeenkomst

Op 27 mei a.s., tussen 19.00 en 21.00 uur, kunnen geïnteresseerden vrijblijvend binnenlopen in het dorpshuis ‘An de Steege’ in Zalk om meer informatie te ontvangen over het plan voor het windpark en hoe Pure Energie dat in samenspraak met de omgeving kan realiseren. Bron: Windpark Zalkerbroek N50

Plangebied

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.