SemperPower neemt 10MW energie opslag systeem in Terneuzen in operatie

| 3 november 2021
SemperPower neemt 10MW energieopslag in Terneuzen in operatie

© SemperPower

SemperPower heeft haar eerste grootschalige energieopslag project van ongeveer 10MW in Terneuzen in operatie heeft genomen. Daarnaast kondigde SemperPower aan dat het een partnership aangaat met investeerder Stecc Group om verdere groei te ondersteunen.

SemperPower ontwikkelt, realiseert en exploiteert energieopslag systemen zodat concreet lokale- en markt optimalisaties worden behaald.

10MW/10MWh project Terneuzen

Het 10MW/10MWh energieopslag systeem in Terneuzen is subsidievrij gerealiseerd in samenwerking met lokale belanghebbenden Windpark Koegorspolder, het sinds 2007 in bedrijf zijnde windpark van 44 MW ten zuiden van de stad Terneuzen, Yara Sluiskil, de aan het kanaal van Gent naar Terneuzen gelegen producent van stikstofmeststoffen en industriële chemicaliën, en de Gemeente Terneuzen.

De financieringspartners voor dit project zijn Stecc Group en Triodos Bank. Alfen trad op als leverancier van de batterij en installateur. SemperPower verzorgt het management, de energiehandel en de bedrijfsvoering.

Partnerschap met Stecc

Door de overeengekomen strategische samenwerking met Stecc Group, bekrachtigd middels een investering van enkele miljoenen euro’s, is SemperPower sterk gepositioneerd om verdere groei van het bedrijf te realiseren. Stecc Group heeft een indrukwekkend netwerk en trackrecord in het bouwen, groeien en investeren in bedrijven rondom de energie transitie, zoals Sunrock, Vandebron, Harvest Waste en Soto Solar.

Dennis Schiricke (CEO SemperPower): “Door de realisatie van het project in Terneuzen is een belangrijke stap gezet om aan te tonen dat grootschalige energie opslagsystemen op commerciële basis kunnen worden gerealiseerd. Dit geeft een proof of concept, die we in de energiemarkt kunnen benutten om marktpartijen te laten ervaren hoe het werkt en hoe het samen kan worden gerealiseerd. Met de samenwerking met Stecc kunnen we nog sneller lokale optimalisaties realiseren.”

Stecc: “Deze samenwerking met SemperPower is een unieke kans voor Stecc Group om onze bijdrage met betrekking tot het versnellen van de wereldwijde energietransitie verder te vergroten. Wij zijn verheugd om dit ambitieuze, ondernemende en deskundige managementteam te ondersteunen bij het uitbreiden van hun activiteiten in Europa. De combinatie van SemperPower’s technische-en energy management expertise met onze projectontwikkelingscapaciteiten zal bijdragen aan versnellen van de realisatie van toekomstige energieopslagprojecten. Bovendien zal SemperPower een belangrijke factor zijn bij de verdere ontwikkeling van een nieuw Europees groen-energie bedrijf onder Stecc Group.” Bron: SemperPower

Tags: , , , , ,

Category: Electriciteit, Windenergie

Reacties zijn gesloten.