Siemens Gamesa gaat voor 1 GW aan onshore windturbinevermogen leveren aan RWE

| 3 mei 2023
RWE wil tegen 2027 onshore windparken in Europa bouwen met een totale capaciteit van 1.000 megawatt. De turbines zullen door Siemens Gamesa geleverd worden. De twee partijen hebben een kaderovereenkomst hiervoor gesloten.

 

Siemens Gamesa wordt zo een toonaangevende leverancier van grote onderdelen voor de projectpijplijn van RWE.

Katja Wünschel, CEO Onshore Wind and Solar Europe & Australia, RWE Renewables: “Europa heeft meer windenergie nodig. En snel. Wij leveren onze bijdrage en stimuleren resoluut de energietransitie. Met dit contract heeft RWE zich verzekerd van vaste leveringsdata en een gestructureerde prijsregeling voor een gigawattvolume. Daarmee is de leveringsketen voor belangrijke grootschalige onderdelen van nieuwe windparken op land in Europa al rond.”

5.X en 4.X platformen

RWE zal voornamelijk het Siemens Gamesa 5.X onshore platform met een flexibel nominaal vermogen van 6,6 tot 7,0 megawatt inkopen – ook op de thuismarkt Duitsland. Daarnaast zullen projecten ook gebruik maken van het Siemens Gamesa 4.X platform als onderdeel van de overeenkomst. Het contract zal ook een serviceovereenkomst voor de windturbines omvatten, waardoor RWE uiteindelijk zelf onderhoud en inspecties kan uitvoeren.

Richard Luijendijk, Onshore CEO van Siemens Gamesa: “Het belang van deze overeenkomst voor ons bij Siemens Gamesa reikt verder dan de omvang ervan, omdat het onze samenwerking met een van onze belangrijkste klanten, RWE, verder versterkt. Met deze overeenkomst kunnen we de tijdige en kosteneffectieve beschikbaarheid garanderen van onze best-in-class technologie, het Siemens Gamesa 5.X onshore platform. Wij danken RWE voor hun vertrouwen en zijn verheugd om ons leiderschap in de energietransitie voort te zetten en samen te werken aan het veiligstellen van de energiezekerheid in Europa.”

Ervaren partners in de onshore en offshore sector

Met deze raamovereenkomst zetten de twee bedrijven hun jarenlange samenwerking voort – zowel voor onshore als offshore windturbines. Eerder dit jaar selecteerde RWE Siemens Gamesa als voorkeursleverancier voor zijn 1.000-megawatt Thor-windpark in de Deense Noordzee, waar beide bedrijven zijn overeengekomen de onlangs gelanceerde Siemens Gamesa GreenerTower te gebruiken voor de helft van de te installeren windturbines. Bovendien gebruikt RWE recycleerbare rotorbladen van Siemens Gamesa niet alleen in zijn Duitse offshore windpark Kaskasi, maar ook voor zijn grootste bouwproject, Sofia. Het offshore vuurtorenproject van het bedrijf heeft een capaciteit van 1,4 gigawatt en wordt momenteel gebouwd voor de noordoostkust van het Verenigd Koninkrijk.

Beide partners zijn overeengekomen geen financiële details bekend te maken.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.