Sif levert funderingen voor Japans offshore windpark

| 3 maart 2020

Locatie Akita-Noshiro offshore windproject © Marubeni

Sif Holding heeft een definitief contract getekend met het Japanse Kajima Corporation voor de levering van 33 monopiles en 33 verbindingsstukken, goed voor ongeveer 25 KTon aan staal, voor het 139 MW offshore windpark Akita-Noshiro. De funderingen worden in Sif’s Maasvlakte 2 faciliteit gefabriceerd.

Het bedrijf kondigde eerder al aan dat het in exclusieve onderhandeling was en had het project al in haar orderboek opgenomen als zodanig. De bestelling is nu definitief. Sif ziet goede midden en lange termijn mogelijkheden op het gebied van offshore wind in Japan. Het is al 5 jaar bezig hier te investeren in het opbouw van zakenrelaties en opende vorig jaar nog een kantoor in Tokio.

Het offshore windproject wordt ontwikkeld door Akita Offshore Wind Corporation, een consortium geleid door Marubeni Corp. en met overige leden OBAYASHI CORPORATION, Tohoku Sustainable & Renewable Energy Co.Inc., Cosmo Eco Power Co., Ltd., The Kansai Electric Power Co., Inc., Chubu Electric Power Co., Inc., The Akita Bank, Ltd., Ohmori Co., Ltd., Sawakigumi Corporation, Kyowa Oil Co., Ltd en Sankyo.

Het project bestaat uit 33 windturbines uit de kust van de havens van Akita en Noshiro in de prefectuur Akita, in het noordwesten van Japan. Het gaat in totaal om een geplaatst vermogen van ongeveer 139 MW. MHI Vestas levert 33 van haar type V117-4.2 MW turbines. Hiervan komen 13 bij Akita en 20 bij Noshiro te staan. De installatie zal plaatsvinden vanuit de haven van Noshiro.

Het windproject staat gepland om eind 2022 operationeel te zijn. De geproduceerde elektriciteit wordt via een 20-jarig contract aan Tohoku Electric Power Co. verkocht. Het is dan het eerste grootschalige offshore windpark in Japan.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.