Sif levert jacket piles voor TenneT’s BorWin5 offshore transformatorstation

| 3 februari 2023

Sif Group heeft van het Spaanse EPC aannemersbedrijf Dragados Offshore opdracht gekregen voor de productie van de jacket piles voor het BorWin5 HVDC offshore transformatorstation in de Duitse Noordzee.

Sif zal in totaal 14 jacket piles produceren voor het BorWin5 offshore transformatorstation. De piles hebben een maximale lengte van 62 meter en wegen samen ongeveer 4.000 ton.

Het offshore station is onderdeel van de ongeveer 230 kilometer lange 900 MW BorWin5 netverbinding die de opgewekte energie van het He Dreiht offshore windpark, geëxploiteerd door EnBW, zal transporteren naar het Duitse net. Dragados Offshore, in consortium met Siemens, kreeg in augustus 2020 de opdracht voor de ontwikkeling, bouw en levering van het HVDC-transformatorplatform. De opleveringsdatum is 2025.

BorWin5 is het 15e offshore netaansluitingssysteem dat TenneT in de Duitse Noordzee uitvoert en is het vierde project dat TenneT voor de kust van Borkum uitvoert met extra hoogspanningsgelijkstroomtransmissietechnologie. De andere drie projecten zijn BorWin1, BorWin2 en BorWin3.

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.