Start installatie eerste windturbine in Belgisch windpark Norther

| 3 februari 2019

Op 1 februari begonnen de installatiewerkzaamheden aan de eerste windturbine in het Belgische offshore windpark Norther. In totaal zullen er 44  windturbines van MHI Vestas Offshore Wind, type V164-8.4 MW, op de reeds geïnstalleerde funderingen worden geplaatst. Als het 369.6 MW windpark volledig operationeel is zal het jaarlijks voldoende elektriciteit genereren om in de behoeften van ongeveer 400.000 Belgische huishoudens te voorzien.

Het windpark, op dit moment het grootste van België, wordt 22 kilometer uit de kust van Zeebrugge gebouwd. Van Oord is verantwoordelijk voor de installatie van de windturbines. De turbines worden door Van Oord’s installatieschip Aeolus vanaf MHI Vestas’ pre-assembly site in de haven van Vlissingen vervoerd naar het windpark. De Aeolus vervoert 4 windturbines per keer.

Norther is een project van Norther NV,  een samenwerking tussen Elicio (50%) en Boreas (50%) – een joint-venture tussen Diamond Generating Europe (dochterbedrijf van Mitsubishi) en Eneco. Afbeelding: Norther.be

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Offshore Windparken, Wereldwijd, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.