Start opbouw windturbines Windpark Klaverspoor

| 3 mei 2022

Turbine opbouw Windpark Moerdijk. Foto: Vattenfall

Eind april is de aanvoer gestart van de grote windturbinecomponenten voor Windpark Klaverspoor, gelegen langs de A16 in de polder van Binnen-Moerdijk bij knooppunt Klaverpolder.

Windpark Klaverspoor is een project van Vattenfall en omvat 6 windturbines met een gezamenlijk opgesteld vermogen van 34.2 MW. De turbines worden geleverd door Nordex Group en zijn van het type N149/5X met een ashoogte van 135 meter, tiphoogte van 210 meter en 75-meter lange bladen.

Twee maanden geleden werd de bouw van de funderingen afgerond. Deze waren door Windbase ontworpen en door Heijmans gebouwd. Nu de funderingen uitgehard zijn kunnen de turbines opgebouwd worden.

De onderdelen arriveren per schip in de haven van Moerdijk om vervolgens over de weg naar de locatie van het windpark vervoerd te worden. De bladen worden vanwege de lengte via speciaal transport ’s avonds en ’s nachts aangevoerd.

Na het transport van de onderdelen kan de bouw van de windturbines beginnen. Afhankelijk van het weer duurt het een week tot twee weken voor één windturbine gereed is. Als alles volgens planning verloopt, staan in de zomer alle zes de windturbines rechtop.

Energie A16 project
Windpark Klaverspoor maakt deel uit van het Energie A16 project in West-Brabant. Hiertoe behoren tevens vier  andere windparken: Windpark StreeplandWindpark Galder, Windpark Zonzeel en op en rond Hazeldonk zijn 8 turbines gepland. Gezamenlijk gaat het om 28 windturbines. Bron: Vattenfall

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.