Supermarkt Colruyt gaat windpark bouwen

| 3 juli 2012

Colruyt (een Belgische supermarktketen) gaat een groot windpark met een vermogen van 216 MW, voor de kust bij Zeebrugge bouwen. Met deze duurzaam opgewekte elektriciteit wil het bedrijf koelcellen in 540 filialen koel houden.  

Oppervlakte: 14,5 km2
Water diepte: 16 tot 29m
Afstand tot de kust:37 km

De overeenkomst die is gesloten met de Rabobank, ASN, ING, BNP-Paribas, Belfius ter waarde van 858 miljoen euro is gisteren ondertekend. Naast de banken doen ook enkele kredietverzekeraars en ambtenarenpensioenfonds en de Europese Investeringsbank mee. Colruyt investeert zelf 140 miljoen euro in het windpark met de naam Northwind. Northwind zal langs de kust bij België en Nederland gebouwd worden. De 72 windmolens zullen vanaf het strand bij Cadzand (Zeeland) te zien zijn.

Rabobank financiert nu zijn 8-ste windpark op zee. De banken investeren gezamenlijk 250 miljoen euro. De bouw van het lang verwachte windpark zou begin 2013 van start moeten gaan. Na voltooiing zal het offshore windpark Northwind een vermogen van 216 MW kunnen genereren d.m.v. 72 Vestas V112-3.0 turbines, die in de Noordzee zullen worden opgesteld op 37 km voor de kust van Oostende.

Category: Electriciteit, Offshore windparken, Offshore Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken

Reacties zijn gesloten.