TenneT start Power Minor met hogescholen

| 3 september 2021

Bron: PowerMinor

Deze week startte TenneT de Power Minor, een unieke samenwerkingsverband met met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam. 

Met de Power Minor krijgen studenten een inkijk achter de schermen van energieproductie, -transport en -distributie en worden zij meegenomen in de wereld van de hoogspanning.

Het programma

De Power Minor koppelt de dagelijkse beroepspraktijk met de elektrotechnische theorie en brengt studenten in contact met gastdocenten met jarenlange praktijkervaring in de energiesector.

De minor bestaat uit uit een theoriedeel, een praktijkcase en een koppeling met de beroepspraktijk. Het biedt een afwisselend programma van interactieve cases, games, gastlessen en praktijkgerichte theorie.

Ook gaan de studenten op excursie naar locaties die normaal niet toegankelijk zijn, zoals de National Control Centre, de plek waarvandaan de stroomvoorziening van heel Nederland gemonitord en bij geregeld wordt. Hierdoor leren studenten in korte tijd veel over de energiesector.

Daarnaast werken ze in de hoogspanning en ontdekken ze welke beroepsmogelijkheden er voor hen zijn. Studenten kunnen vaak na hun opleiding aan de slag bij TenneT.

De Power Minor start een keer per jaar, in september, en is zowel in voltijd als in deeltijd te volgen. De minor loopt tot en met januari. Je krijgt les in Arnhem (TenneT, en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), Delft (De Haagse Hogeschool) en Amsterdam (De Hogeschool van Amsterdam). Bron: TenneT

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.