Twee speciale servicevaartuigen voor windparken Gemini en Sandbank

| 3 juni 2015

Siemens heeft een huurovereenkomst met scheepvaartmaatschappij Bernhard Schulte getekend voor twee nieuwe servicevaartuigen, zogeheten SOV’s (service operations vessels). De schepen worden specifiek gebouwd voor lange termijn service- en onderhoud van de offshore windparken Gemini- en Sandbank/Dan Tysk in de Noordzee.

De twee nieuwe SOV’s worden gebouwd door Ulstein Verft Norway en in 2016 en 2017 in bedrijf genomen, wanneer volgens planning zowel het Gemini- als het Sandbank-windpark operationeel worden. “Parallel aan de bouw loopt ook de wervingscampagne voor 65 onderhoudsmedewerkers voor het Gemini park”, aldus David Molenaar, directeur Wind Power and Renawables. “Zij gaan als nieuwe, goed opgeleide collega’s straks vanaf zo’n SOV het onderhoud plegen”.

Een extra voordeel is dat Siemens het schip dat voor het Sandbank-project wordt gebouwd, ook kan inzetten voor servicewerkzaamheden aan het nabijgelegen Dan Tysk-windpark, dat al operationeel is.

“Siemens is trots dat het als eerste onderneming in onze industrietak deze nieuwe, speciaal gebouwde SOV’s kan introduceren. Beide schepen zijn een bewijs, dat we blijven investeren in onze offshore service ten behoeve van onze klanten,” aldus Mark Albenze, CEO van de business-unit Wind Power and Renewables Services van Siemens.

”Door de efficiëntie van onze service te verbeteren, zorgen we voor optimale prestaties van de turbines van onze klanten, wat de toekomstige concurrentiepositie van offshore-windenergie verder verstevigt. De overeenkomst met Bernhard Schulte biedt ons de mogelijkheid samen te werken met een zeer ervaren scheepvaartmaatschappij. We verheugen ons dan ook op de start van de offshore-werkzaamheden met deze nieuwe SOV’s in 2016.”

Volgens planning neemt Siemens, als onderdeel van haar nieuwe en innovatieve concept voor offshore-logistiek, dit jaar haar eerste twee SOV’s in gebruik. Deze zijn specifiek gebouwd voor de offshore-windparken Butendiek en Baltic II in Duitsland.

Als marktleider in offshore windservice speelt Siemens een grote rol bij de introductie van deze speciaal hiervoor gebouwde SOV’s. De onderneming is actief betrokken bij het ontwerp van de schepen, waarbij de nadruk op veiligheid en verbeterde efficiëntie ligt. Bovendien is de toegankelijkheid verbeterd, waardoor men minder lang hoeft te wachten op geschikte weersomstandigheden.

De schepen zijn uitgerust met geavanceerde, actieve loopbrugsystemen voor een veilige overstap van en naar de turbines bij uiteenlopende golfhoogten en weersomstandigheden. De SOV’s voor Gemini en Sandbak/Dan Tysk krijgen ook een helidek. Op die manier kunnen klanten profiteren van een logistiek programma dat specifiek is afgestemd op hun wensen.

Wind-Service-Schiffe von Siemens / Siemens service operations vessels – SOV

Siemens tekende met scheepvaartmaatschappij Bernhard Schulte een huurovereenkomst voor twee speciale servicevaartuigen voor de windparken Gemini en Sandbank

Bron: Siemens

 

 

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.