Vestas ontvangt uit Brazilië grootste onshore order ooit

| 3 april 2023

V150-4.5 MW © Vestas

De Braziliaanse projectontwikkelaar Casa dos Ventos heeft Vestas een order verstrekt voor de levering van onshore windturbines met in totaal 1,3 GW vermogen. Dit is niet alleen de grootste onshore windturbineorder in Latijns-Amerika maar tevens de grootste onshore order in de geschiedenis van Vestas.

De windturbines zijn bestemd voor twee projecten van Casa dos Ventos: Serra do Tigre in de staat Rio Grande do Norte en Babilônia Centro in de staat Bahia.

Naast de levering van de windturbines bevat de order ook installatie en onderhoud. In het project Serra dos Ventos worden 168 windturbines geplaatst van het type V150-4.5MW, met een gezamenlijk vermogen van 756 MW.

Babilônia Centro krijgt 123 windturbines. Deze zijn ook van het type V150-4.5MW, in totaal 554 MW. in het kader van de order is ook een overeenkomst getekend voor het Active Output Management 5000 van Vestas. Dit systeem bewaakt met een looptijd van 25 jaar de business case van de projecten door o.a. de optimalisatie van de stroomproductie.

De levering van de windturbines voor de twee projecten zal na verwachting in het derde kwartaal 2024 beginnen. Vanaf het eerste kwaartaal 2025 zullen de eerste windturbines operationeel zijn. Bron: Vestas

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.