Vos Prodect levert Cable Hang-Off Systemen voor Duits windpark

| 3 juni 2022

JDR Cable Systems, de wereldwijde leverancier van onderzeese kabelsystemen, heeft het Nederlandse bedrijf Vos Prodect een contract gegund voor de levering van Cable Hang-Off Systems voor het offshore windpark Arcadis Ost 1.

Parkwind Ost GmbH bouwt het 257 MW offshore windpark Arcadis Ost 1 op 19 kilometer van het Duitse eiland Rügen in de Oostzee. JDR werd in juni 2021 door Parkwind Ost gecontracteerd om de 33kV inter-array kabels te leveren. Deze worden door Global Offshore geinstalleerd.

Vos Prodect zal verzegelde Cable Hang-Off Systemen leveren om de onderzeese stroomkabels te beveiligen aan de top van de monopile en het offshore substation.

Verkorte installatietijd

Een voordeel van het gebruik van het Cable Hang-Off System is de installatietijd, die tot een minimum wordt beperkt, zo meldt het bedrijf. De gemiddelde tijd voor het installeren van de tijdelijke kabelbevestigingsklemmen van het Cable Hang-Off System bedraagt ongeveer 45 minuten.

Vos Prodect levert de systemen tegen het einde van het tweede kwartaal van 2022. Het windpark zal naar verwachting eind 2023 operationeel zijn.

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.