Vos Prodect ontvangt order van TKF voor Duits offshore windpark

| 3 maart 2021

Cable hang-off system ©VPI

Vos Prodect Innovations (VPI) heeft een order ontvangen van Twentsche Kabel Fabriek (TKF) om kabelophangsystemen te leveren voor het 342 MW offshore windpark Kaskasi in de Duitse Noordzee.

Het windpark Kaskasi wordt gebouwd door Duitse energieconcern RWE op ongeveer 35 km van het eiland Helgoland. In het windpark worden 38 Siemens Gamesa Renewable Energy SG 8.0-167 DD Flex-turbines geïnstalleerd die elk een capaciteit van 9 MW hebben. TKF werd gecontracteerd door Seaway 7, die verantwoordelijk is voor de installatie van de inter-array-kabels en funderingen, om ongeveer 52 km aan 33 kV-inter-array-kabels te leveren.

Het bedrijf heeft nu VPI gecontracteerd om kabelophangsystemen te leveren. De offshore-werkzaamheden beginnen in het derde kwartaal van 2021. Het systeem van VPI is al uitgebreid getest in combinatie met de inter-array-kabels van TKF.

Marc Derks, Chief Executive Officer VPI: “Hier bij VPI zijn we trots om bij te dragen aan het Kaskasi offshore windpark van RWE. We zijn verheugd over onze nauwe samenwerking met TKF en kijken uit naar de toekomst en verdieping van onze samenwerking met TKF. Onze producten zullen een belangrijke bijdrage leveren aan een kortere installatietijd en een groenere wereld. ”

Kaskasi offshore windpark
Het Duitse Federale Maritieme en Hydrografische Agentschap (BSH) heeft RWE de bouwvergunning verleend in december 2020. Het is het eerste offshore windpark in Duitsland dat een bouwvergunning heeft gekregen onder de nieuwe wind op zee wet. Het staat gepland om in de zomer van 2022 in bedrijf gesteld te worden en eind 2022 volledig commercieel operationeel te zijn. Onderdeel van de vergunning zijn pilot-windturbines waarop innovatieve technologieën worden getest.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.