VS stelt definitieve windenergiegebieden in de Golf van Mexico vast

| 3 november 2022

Deze week heeft het Amerikaanse Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) twee windenergiegebieden aangewezen in de Golf van Mexico. Deze gebieden bieden samen meer dan 680K acres voor offshore windleasing.

Het eerste gebied ligt ongeveer 24 zeemijl uit de kust van Galveston, Texas. Het gebied beslaat in totaal 508.265 acres en heeft het potentieel om het equivalent van 2,1 miljoen huizen van stroom te voorzien. Het tweede gebied ligt ongeveer 56 mijl uit de kust van Lake Charles, Los Angeles. Het gebied beslaat in totaal 174.275 acres en heeft het potentieel om het equivalent van meer dan 740.000 huizen van stroom te voorzien.

De toewijzing maakt onderdeel uit van de doelstelling van de regering Biden-Harris om tegen 2030 30GW aan offshore windenergiecapaciteit te ontwikkelen. In juli 2022 kondigde het ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat het BOEM tijdens een openbare commentaarperiode van 30 dagen input zocht voor twee ontwerp-windenergie gebieden. Vanwege de feedback die werd ontvangen tijdens een bijeenkomst van de Gulf of Mexico Renewable Energy Task Force, verlengde het BOEM de commentaarperiode tot 45 dagen, die op 2 september 2022 afliep. Het BOEM ontving 107 opmerkingen, die mede bepalend waren voor de definitieve WEA’s.

Het BOEM heeft de omvang van de WEA’s iets teruggebracht ten opzichte van de ontwerpversies om tegemoet te komen aan de bezorgdheid van het ministerie van Defensie en de Amerikaanse kustwacht over scheepvaart, scheepvaart en militaire operaties.

De volgende stappen in het competitieve leasingproces voor hernieuwbare energie van het BOEM omvatten de publicatie van een kennisgeving van voorgenomen verkoop met een periode van 60 dagen waarin het publiek opmerkingen kan maken, later dit jaar of begin volgend jaar. Bron: BOEM

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.