Windturbine in vlammen in Oostenrijk, twee servicemonteurs ernstig gewond

| 3 januari 2018

In het Oostenrijkse Gols wat ten Zuidoosten van Wenen ligt is voor de Kerstdagen een windturbine met een ashoogte van 90 m. in brand gevlogen. Twee servicemonteurs van een bedrijf uit Burgenland die in de windturbine aan het werk waren voor onderhoud, liepen ernstige brandwonden op. Volgens de brandweer heeft hoogstwaarschijnlijk kortsluiting de brand veroorzaakt.

Wanneer er kortsluiting is geweest ontstaat een enorme lichtboog die enkele duizenden graden Celsius hoog zijn. Meer dan 400 liter olie is hierna gaan branden. De monteurs hebben zichzelf in veiligheid gebracht door af te dalen in 20 minuten via een trap.

Volgens energiebedrijf Burgenland vond er regelmatig onderhoud plaats aan de turbines. De brandweer zette direct de weide omgeving van de windturbine af en ambulancediensten brachten de servicemonteurs die gelukkig nu buiten levensgevaar zijn naar een ziekenhuis.

Omdat het ten tijde van het ongeval praktisch windstil was, zijn brokstukken niet ver weg gevlogen. Dat was een geluk voor de brandweerlieden die de brand verder bestreden.

Zie de film

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.