BLIX wint Doordewind Wind Farm Zone support contract

| 4 mei 2023
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft BLIX Consultancy het contract gegund voor deskundige ondersteuning van de bodemkarakterisering voor de Doordewind Wind Farm Zone (WFZ).

Samen met dGB Earth Sciences en GEO2 Engineering ondersteunt BLIX Consultancy (een AFRY bedrijf) RVO om gedetailleerde informatie te verstrekken over de locatieomstandigheden bij Doordewind WFZ, die kan worden gebruikt voor de toekomstige aanbesteding en ontwikkeling van dit gebied.

De aanbesteding vroeg om een team van deskundigen, waaronder een hoofddeskundige om de interface tussen RVO, gespecialiseerde deskundigen en toekomstige aannemers te optimaliseren. Het team van deskundigen zal gedurende de verschillende fasen van het project diepgaande geofysische, geotechnische, morfodynamische en grondmodelleringstechnische ondersteuning bieden.

Wij van BLIX Consultancy en onze partners vinden het geweldig om onze diepgaande expertise en ervaring in bodemonderzoeken te gebruiken. We zijn dankbaar voor de kans om onze gewaardeerde samenwerking met RVO voort te zetten. Senior consultant offshore wind, Jeroen Godtschalk: “Aangezien we al bijna 10 jaar samenwerken met RVO, zijn we verheugd om samen verder te gaan met de offshore wind business. Wij geloven in het leveren van deskundige ondersteuning van hoge kwaliteit en ons team staat klaar om al hun ervaring in te brengen in de voorbereidingen van dit nieuwe windpark.”

BLIX Consultancy en hun partners zijn enthousiast over de samenwerking met RVO om te garanderen dat de bodemonderzoeken aan de hoogste normen voldoen. Door de aanstaande Doordewind WFZ optimaal te kunnen ontwikkelen en exploiteren wordt een directe bijdrage geleverd aan de 2030 klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid.

Doordewind WFZ

Doordewind is een van de windparkzones die in maart 2022 door de Nederlandse regering zijn aangewezen. De andere twee zones zijn Nederwiek en Lagelander.

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.