Business in Wind is begonnen met ontmanteling Belgische windturbines

| 4 september 2019

© Engie

Energie Engie is vorige week gestart met de ontmanteling van 6 windturbines langs de E19 in het Belgische Hoogstraten. De 15 jaar oude windturbines worden vervangen door grotere en efficiëntere windturbines. De oude turbines krijgen een tweede leven in Zweden en Polen.

In juni 2018 heeft Engie de omgevingsvergunning voor het repowering project toegekend gekregen. Het Nederlandse bedrijf Business in Wind is in dit project aangesteld voor het gehele projectmanagement rondom de verkoop, de ontmanteling van de turbines en het verwijderen van de fundaties en tenslotte het transport naar de nieuwe locaties.

De 6 oude windturbines met een vermogen van 2 MW wegen in totaal ongeveer 250 ton. De nieuwe windturbines met een vermogen van bijna 4 MW en een tiphoogte van 210 m zorgen voor bijna een verdubbeling van de capaciteit. Wanneer de nieuwe turbines operationeel zijn zullen deze in staat zijn om meer dan 17000 gezinnen van groene stroom te voorzien. Het ontmantelingsproces zal nog tot oktober duren. De bouw van de nieuwe windturbines staat gepland in de tweede helft van 2020.

 

Tags: , , ,

Category: Windturbines

Reacties zijn gesloten.