D66 pleit in Olst-Wijhe voor windenergie

| 4 juli 2016
Maartje Lof (D’66) is van mening dat windenergie door de gemeente Olst-Wijhe meer benadrukt moet worden. Vanavond zal Lof in de raadsvergadering bij de behandeling van de Kadernota 2017-2020 het college van B & W oproepen positiever te denken over windenergie.
,,Windenergie roept nogal eens gemengde reacties op, maar wij roepen het college op om wind te zien als meer dan alleen een bron van duurzame energie”, stelt Lof. ,,Het is een sociaal instrument, waarmee mensen met een krappe beurs kunnen besparen op hun energierekening. Als we dit slim aanpakken, profiteert de samenleving van wind.”

Volgens D’66 kunnen inwoners hier net zo veel geld mee verdienen als bij het duurzamer maken van woningen, waar particulieren maar ook corporaties als SallandWonen de afgelopen jaren veel in hebben geïnvesteerd. Denk aan: het extra isoleren van woningen, plaatsen van zonnepanelen, dubbelglas en cv-ketels met hoger rendement.

,,Woningcorporaties maken huizen zo duurzaam, waarbij de huurverhoging niet opweegt tegen de energiebesparing. We zouden graag zien dat de gemeente onderzoekt welke mogelijkheden er zijn tot voorfinancieren van dit soort investeringen in windenergie, of daarvoor goedkope leningen verstrekt”, aldus Lof.

Bron: De Stentor

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.