Deense staalfabrikant Welcon ontvangt order voor Hollandse Kust Zuid

| 4 maart 2021

© Welcon

De Deense staalfabrikant Welcon is door Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gecontracteerd om 78 torens te leveren voor Hollandse Kust (zuid) (HKZ). De order maakt onderdeel uit van een grotere order van in totaal 140 torens.

HKZ, een project van Vattenfall, komt op ongeveer 20 kilometer uit de westkust van Nederland te liggen en is gepland om in 2023 gereed te zijn. In totaal komen in het windpark 140 windturbines van SGRE te staan. Het gaat om het type SG 11.0-193 DD Flex met een vermogen van 11 MW. Welcon heeft van SGRE de order ontvangen voor de bouw van 78 torens. Naar verwachting zijn de eerste torens eind 2021 gereed en worden de overige torens gedurende 2022 geleverd.

Uitbreiding productiecapaciteit
De HKZ-order maakt onderdeel uit van een grotere order van in totaal 140 torens. De overige torens worden gefabriceerd voor het Duitse Kaskasi project (38 torens) en het Schotse Neart na Gaoithe (24 torens).

Welcon heeft de afgelopen jaren al investeringen gedaan in de faciliteit in Give, Denemarken om te voldoen aan de productie eisen voor de steeds groter wordende torens. Met deze nieuwe grote orders heeft het bedrijf besloten om zowel de capaciteit en het productievolume van de faciliteit nog verder uit te breiden. Hierdoor speelt het bedrijf ook in op de volgende generaties torens in nog grotere volumes.

 

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.