Dutch Flower Group gaat vanaf 2022 volledig voor windenergie

| 4 november 2021
Dutch Flower Group gaat vanaf 2022 volledig voor windenergie

Bron: DFG

Alle bedrijven van Dutch Flower Group (DFG) gaan per 1 januari 2022 over op Europese windenergie. Hiermee zou de gehele organisatie 96 procent van haar CO2-eq emissies reduceren. 

Met zijn Corporate Social Responsibility (CSR) strategie naar 2025 – IMPACT25 genaamd – wil DFG met al zijn activiteiten een positieve impact op milieu en sociaal gebied maken om zijn meer dan 30 bedrijven en ketens binnen de sierteeltsector nog duurzamer te maken.

DFG is daarom oprichter, initiatiefnemer en actief deelnemer van verschillende collectieve duurzaamheidsinitiatieven en samenwerkingsverbanden binnen de sector. Zoals het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) en met zijn partners binnen het IMVO-Convenant Sierteeltsector (International RBC Agreements).

DFG betrok in september 2020 milieuinzicht specialist Ecochain om inzicht te krijgen in de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door de processen van haar handelsbedrijven. Met de tool van partner Ecochain heeft DFG inzicht verkregen in de scope 1+2 CO2-eq. emissies binnen haar footprint, uitgevoerd conform het Greenhouse Gas Protocol (GHG).

Om haar CO2-eq. emissies verder te reduceren zal DFG voor haar Nederlandse en Engelse vestigingen het stroomgebruik vergroenen middels de inzet van windenergie van Europese bron. Hiermee realiseert het met haar bedrijven een extra reductie van 96 procent in CO2-eq. emissies (bron: EcoInvent LCA database).

“Dit is vanuit ons frontrunnership binnen de sector een hele mooie stap waarbij we mede invulling geven aan onze visie om de wereld verder te verduurzamen”, vertelt  Jan van Dam, CEO Dutch Flower Group.

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.