Eerste funderingspaal offshore windpark Luchterduinen geheid

| 4 augustus 2014

De bouw van het nieuwste windpark op zee, Eneco Luchterduinen is gestart. Vorige week vertrok het transport en installatieschip ‘Aeolus’ van de firma Van Oord naar volle zee en daar werd de eerste funderingspaal in de zeebodem geheid. Vanuit Zeeland (Vlissingen) worden de funderingen getransporteerd naar de locatie op 23 km uit de kust ter hoogte van Noordwijk & Zandvoort. 
De 43 funderingspalen van windpark Eneco Luchterduinen zijn 70 meter lang, wegen 525 ton en hebben een diameter van 5 meter. Daarnaast is er nog een fundering nodig voor het transformatorstation op zee. Vanuit dit station gaat er een 23 kilometer lange hoogspanningskabel naar Noordwijk. Vandaar wordt de groene stroom uit het windpark met een 8 kilometer lange ondergrondse kabel naar het TenneT-station in Sassenheim geleid, waar het wordt toegevoegd aan het landelijk energienet.

Energiebedrijf Eneco ontwikkelt samen met Mitsubishi Corporation op 23 km uit de kust ter hoogte van Noordwijk en Zandvoort, windpark Eneco Luchterduinen. De 43 windmolens zullen eind 2015 voor bijna 150.000 huishoudens groene stroom opwekken.

 

luchterduinen funderingBron: Eneco

 

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.