Eerste grote componenten voor Windpark Olsterwind arriveren

| 4 februari 2023

© Olsterwind BV BRon: LinkedIn

Deze week zijn de eerste grote componenten voor Windpark Olsterwind in het noordoostelijke deel van de Flevopolder bij Dronten aangekomen. Het windpark maakt onderdeel uit van Windplan Groen.

Het gaat om torendelen en rotorbladen. In Windpark Olsterwind komen in totaal acht windturbines te staan in een lijn aan de Olstertocht. Deze worden geleverd door de Duitse fabrikant Nordex. Het betreft het type Nordex N163, de doorontwikkeling van het Nordex Delta 4000 platform. De turbine heeft een ashoogte van ruim 160 meter, een tiphoogte van ruim 240 meter en opgesteld vermogen van 6,8 MW. Samen produceren deze turbines straks naar verwachting  ruim 160000Mwh per jaar.

De acht turbines vervangen de oorspronkelijke 10 Vestas V80 windturbines die in het gebied stonden. Deze zijn allemaal in 2021 verwijderd.

Windpark Olsterwind is opgezet door de omwonende agrariërs en staat op eigen land en wordt in eigen beheer geëxploiteerd.. In mei 2021 werd financial close bereikt voor het windpark, tegelijk met het nabije windpark Zeebiestocht. In februari 2022 werd de eerste paal geslagen. Topwind Consultancy is bij het project ingehuurd voor het aanbesteden, contracteren, financieren en het management van het windpark. Naar verwachting is het windpark in de zomer van dit jaar klaar.

Windpark Olsterwind vormt onderdeel van Windplan Groen, waarbij 90 nieuwe windturbines met een totaal opgesteld vermogen van circa 500 MW worden gebouwd.

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.