Eneco laat Nederlanders mee participeren met windenergie

| 4 juli 2014

Eneco gaat 400.000 obligaties uitgeven zodat iedere Nederlander een stukje windenergie kan kopen. Het wil hiermee Nederlanders een kans geven om mee te participeren in windenergie. Een Hollandse Wind certificaat kost 25,00 euro. De drempel is laag om in te stappen en op die manier zijn er veel obligaties beschikbaar. De uitgifte is bedoeld om meer steun voor windenergie te creëren door er financieel belang aan te koppelen. De jaarlijkse rente varieert van 2,5 tot 3,5 procent afhankelijk van de windkracht.

De deelnemers hoeven geen klant te zijn van Eneco. Met de obligatieverkoop lost het energiebedrijf een lening af voor windpark De Beemden in West-Brabant. De obligaties lopen vijf jaar, maar tussentijds verkopen is ook mogelijk. De goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten laat nog even op zich wachten, maar het risico op een negatief oordeel is klein volgens Eneco.

Er zijn al verschillende manieren voor particulieren om te investeren in windenergie. Vanaf € 200 bent u bijvoorbeeld eigenaar van een ‘Winddeel’, waarmee de klant tegelijkertijd windstroom krijgt tegen een vaste prijs. Het aanbod is echter beperkt: er is een wachtlijst. De wat meer vermogende particulier kan vanaf € 1030,- mede-eigenaar worden van een windmolen van beleggingsfonds Meewind. Ook bedrijven en overheden kunnen hierin participeren.

SENVION 3.4 M104

Bron: Eneco

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Leveranciers, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.