EWT installeert turbines in inheems Canadees onshore windproject

| 4 juli 2023

De Nederlandse windturbineleverancier Emergya Wind Technologies (EWT) heeft aangekondigd dat het de eerste van vier windturbines heeft geïnstalleerd voor het Haeckel Hill onshore windproject in Canada.

Bron: EWT LinkedIn

Haeckel Hill is een 4 MW windturbineproject op Haeckel Hill in Yukon Canada. Het project wordt ook wel Thäy T’äw genoemd in Southern Tutchone, de naam voor de berg waarop het project wordt gebouwd.

EWT levert vier van zijn 1 MW EWT DW61 direct drive windturbines die speciaal zijn aangepast aan het uitdagende klimaat van Yukon. Deze versies van EWT’s DW61-windturbines voor koude klimaten zijn uitgerust met zwarte bladen die ijsvorming tegengaan en met verwarmingssystemen in de bladen die de bladen warm houden en ijs snel doen smelten als het zich toch ophoopt. De bladen worden gemaakt in de rotorbladenfabriek van EWT in Enschede. Ze vervangen eerdere 600kW windturbines.

De windturbines zullen gedurende hun levensduur van 20 jaar tot 650 huizen van energie voorzien en zullen het equivalent van meer dan 40 miljoen liter diesel vervangen, wat betekent dat tot 115.000 ton aan broeikasgasemissies wordt gecompenseerd. De opgewekte energie zal worden gekocht door Yukon Energy Corporation.

Haeckel Hill / Thäy T’äw

Het project wordt beheerd door Eagle Hill Energy Partnership, een project van de ontwikkelingsmaatschappij van de Kwanlin Dün First Nation, Chu Níikwän. Er is aanvullende financiering van de federale en territoriale overheden. Het is het eerste windenergieproject dat is ondertekend als onderdeel van het ‘Standing Offer Program’ van het onafhankelijke energieproductiebeleid van de regering van Yukon en het eerste windenergieproject in het noorden van Canada dat voor 100% in handen is van de inheemse bevolking. Bron: EWT

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.