EWT test prototype DW61 in Lelystad

| 4 januari 2016
In de windenergiesector voelen de fabrikanten een grote druk om de elektriciteitsopbrengst van hun windturbines per kilowatt vermogen te vergroten. Emergya Wind Technologies is specialist in projecten met restricties in hoogte of waar de stroom lokaal wordt afgenomen.
 

“Waar de focus in deze branche vooral ligt op het uitbreiden van grote windturbines, richten wij ons met opzet op het middelgrote segment tot 1 MW”, vertelt Rob van de Veerdonk, Chief Marketing & Sales Officer van Emergya Wind Technologies (EWT). EWT zet in op het optimaliseren van de opwekkingskosten door het vergroten van de rotor in de turbine.

Van de Veerdonk legt uit: “Door het ontwikkelen van een 61 meter diameter rotor (ipv 54 m) kunnen we meer energie opwekken met min of meer dezelfde machine. Dat doen we voor klanten in Nederland, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, maar ook in Turkije en andere opkomende markten.”

 

Mede door ondersteuning van het Demonstratie Energie Innovatieprogramma (DEI) staat er sinds eind september dit jaar een prototype van de DIRECTWIND-61 (DW61) op een testveld in Lelystad. “Een demomodel is cruciaal”, vervolgt Van de Veerdonk. “Om de noodzakelijke certificeringen te krijgen, moeten zeven à acht maanden metingen worden verricht op windsnelheden, vermogen, geluidsniveaus, materiaalspanningen etc. Een onafhankelijke, Duitse certificeringsinstantie beoordeelt de testresultaten. Dit geeft klanten zekerheid dat het een goed product is.”

 

“De DW61 draagt bij aan de ambities in het Energieakkoord, onze eigen positie én aan de Nederlandse exportpositie. We zijn de grootste windturbinefabrikant van Nederland, maar we willen verder groeien. Technisch willen we komende zomer al vaststellen of de turbine daadwerkelijk doet wat we op de ontwerptafel hadden ontwikkeld, zowel in opbrengst als op geluidsniveau. Een fundamentele doorontwikkeling, waarbij alles veel verfijnder is af te stellen, wat een betere energieopbrengst oplevert.”

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.