Kabellegger Nexus wordt gereed gemaakt voor installatie van Hollandse Kust Zuid Alpha verbinding

| 4 augustus 2020

Bron: Twitter TenneT

Gisteren, 3 augustus 2020, werd een begin gemaakt met het inladen van de kabel voor TenneT’s Hollandse Kust Zuid Alpha offshore verbinding op Van Oord’s kabellegger Nexus. De kabel verbindt het 700 MW Hollandse Kust Zuid Alpha offshore-platform met het net op land.

TenneT heeft in september 2018 een consortium van Van Oord en Hellenic Cables uit Griekenland gecontracteerd voor het ontwerp, de fabricage en installatie van 220 kV-kabels en de aansluiting op het onshore hoogspanningsstation Maasvlakte 2.

De verbinding, bestaande uit 2 x 42 kilometer aan 220 kV kabel, met een totaal gewicht van 8000 ton, kwam 19 juli aan in de haven van Rotterdam. De hoogspanningskabel is geproduceerd door Hellenic Cables en naar Rotterdam vervoerd op de 122 m lange bak CC Atlantique. Van Oord heeft het schip van Acta Marine gecontracteerd. Blue Offshore leverde de ​​volledige kabeltransport spread.

De Hollandse Kust Zuid Alpha verbinding moet in 2021 worden voltooid. De Hollandse Kust Zuid Beta verbinding is gepland voor 2022.

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.