New York lanceert nieuwe tender voor offshore windenergie contracten

| 4 december 2023

In oktober j.l. was de overheid van New York niet bereid om met projectontwikkelaars te onderhandelen over hogere ontwikkelkosten voor bestaande via een tender ontvangen offshore windenergie contracten. Zonder mededinging prijsverhogingen te accepteren was volgens de Public Service Commission (PSG) in strijd met de gebruikelijke financiële principes.

Om de realisatie van vier offshore windenergieprojecten toch mogelijk te maken organiseert de New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) een nieuwe tenderronde die ook open is voor andere projectontwikkelaars.

Bij de eerdere tender won een joint venture van Ørsted en Eversource Energy het Sunrise Wind project met 924 MW. De joint venture Van Equinor en BP won drie projecten: Empire Wind 1 met 816 MW, Empire Wind 2 met 1260 MW en Beacon Wind met 1230 MW. Beide joint ventures hebben laten weten weer deel te nemen aan de nieuwe tenderronde.

De nieuwe tenderronde zal ongebruikelijk snel worden gerealiseerd. De tender is open t/m 24 januari 2024 en de winnaars ontvangen al één maand later een contract.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.