NWEA introduceert nieuwe directeur

| 4 oktober 2023

De Nederlandse Windenergie Associatie kondigde deze week haar nieuwe directeur aan. Per 1 oktober is Mike Zwart begonnen als directeur bij NWEA.

Hiermee is de vaste rol van directeur weer ingevuld, nadat Ron Eman twee jaar als interim-directeur de organisatie heeft geleid. Jan Vos, voorzitter van NWEA is zeer content met de benoeming van Zwart: “Mike is met zijn expertise en ervaring een geweldige aanwinst voor NWEA. De windsector is een groeiende sector met de nodige uitdagingen en Mike kan ons helpen de sector en onze organisatie verder te professionaliseren.”

Zwart begon zijn carrière bij KLM, 22 jaar lang heeft hij zich daar in verschillende rollen en functies ontwikkeld. Zwart: “Ik maak nu de overstap van een vervuilende sector naar een schone sector en dat voelt goed. Het is mooi om ook in mijn werk nu bezig te zijn met een duurzamer en schoner Nederland. Vanuit zijn huis in Almere kijkt Zwart uit op een windpark. Zeewolde, hét grootste windpark op land, direct aan de A27. “Af en toe hebben we ’s ochtends een kwartiertje slagschaduw, het is mooi om te zien dat dit helemaal geen issue is in onze straat.” 

Na zijn vertrek bij KLM heeft Zwart de overstap gemaakt naar Unilever en is daar betrokken geweest bij het afsplitsen van de thee-divisie van Unilever. De overstap naar NWEA lijkt een verrassende stap, maar voelt volgens Zwart als een logische volgende stap: “Ik ben altijd op zoek naar een rol buiten mijn comfortzone en naar verbreding. Ik wilde graag voor een kleinere organisatie werken waar ik meer impact kan maken. Deze rol als directeur past bij mijn persoonlijkheid. Ik houd ervan om een spin in het web te zijn, een team op een hoger niveau te brengen en een organisatie verder te professionaliseren.” 

Het bestuur wenst Mike veel succes als directeur van NWEA. Zwart: “Ik zie een organisatie die staat en kijk er naar uit om verder te bouwen.”   Bron: NWEA

Tags: , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.