Ocean Winds en Terna Energy starten samenwerking in drijvende offshore windenergie in Griekse wateren

| 4 maart 2021

WindFloat Atlantic © EDPR

Het ontwikkelbedrijf voor offshore windenergie, Ocean Winds, heeft met het Griekse energiebedrijf Terna Energy een samenwerkingsovereenkomst gesloten om meer dan 1,5 GW aan drijvende offshore windenergieprojecten in Griekse wateren te ontwikkelen gedurende het lopende decennium.

Ocean Winds is een 50/50 joint venture van het Portugese energiebedrijf EDPR (Energias De Portugal Renewables) en het Franse energiebedrijf ENGIE. Ocean Winds heeft op dit moment offshore projecten in de bouwfase met een vermogen van 1,5 GW en daarnaast 4 GW aan projecten in verschillende stadia van ontwikkeling. In 2025 wil het bedrijf over 5 – 7 GW aan operationeel of in aanbouw zijnde offshore vermogen beschikken en 5 tot 10 GW aan projecten in ver gevorderde stadia van ontwikkeling. Het projectportfolio van Ocean Winds bevat offshore projecten met vaste en drijvende fundamenten in Europe, Noord Amerika en Azië.

Ocean Winds is een pionier in drijvende offshore windprojecten. In januari 2020 werd het windpark Windfloat Atlantic operationeel met drie Vestas offshore windturbines van 8,4 MW op drijvende fundamenten. De locatie ligt 20 km uit de kust van de stad Viana do Castelo, ca. 60 km ten noorden van Porto. Naast de subsidies van de EU (30,0 miljoen Euro) en de Portugese overheid (6,0 miljoen Euro) werden de investeringskosten van 96 miljoen Euro gefinancierd door een non-recourse banklening van 60 miljoen Euro.

Terna Energy is gericht op duurzame energie voor de Griekse thuismarkt en buitenlandse markten. Tegenwoordig heeft Terna Energy 1.340 MW operationeel windenergievermogen, 430 MW vermogen in de bouwfase en 4.680 MW vermogen in diverse stadia van ontwikkeling. Het meest bekende windenergieproject van Terna Energy is het windpark op het onbewoonde Griekse eiland Aghios Georgios met 27 Vestas windturbines (9 keer V90/3MW en 14 keer V112/3,3MW). Bron: EDPR

 

Tags: , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.