Ørsted voltooit zijn grootste onshore windpark

| 4 augustus 2021
Ørsted voltooit grootste onshore windpark

Bron: Ørsted

Ørsted heeft zijn grootste onshore windpark tot nu voltooid. Het gaat om het 367 MW Western Trail windpark in Texas, VS. Met de voltooiing komt de totale operationele onshore capaciteit van Ørsted op meer dan 2,8 GW aan wind, zon en batterijopslag.

Windpark Western Trail is gelegen in Wilbarger en Baylor counties, op een terrein dat eigendom is van de Amerikaanse zakenman en billonair Stan Kroenke. Het windpark ligt tevens dicht bij het 184 MW  Lockett windpark dat Orsted in  voltooide in 2019.

Western Trail bestaat uit 130 windturbines met een vermogen van 2,8 MW. Deze zijn geleverd door GE. Het windpark zal op lange termijn financieel rendement opleveren in de vorm van een hogere onroerendgoedbelasting voor de counties en drie onafhankelijke schooldistricten.

Stroomafnamecontracten

Het project heeft langlopende stroomafnameovereenkomsten (Power Purchase Agreements/PPA) gesloten met PepsiCo, Hormel Foods en Nucor voor het grootste deel van de door het project opgewekte stroom. Zowel PepsiCo als Hormel Foods zullen ook stroom afnemen van het Haystack Wind-project in SPP (Southwest Power Pool), dat later dit jaar online moet komen.

Ørsted wil zijn onshore windactiviteiten opschalen. Zo wil het bedrijf tegen 2030 17 GW aan onshore wind-, zon- en opslagcapaciteit realiseren in de VS.

Ørsted CEO onshore treedt af

Het nieuws volgde een eerdere aankondiging van Ørsted over het aftreden van Declan Flanagan, CEO van Ørsted Onshore en lid van het directiecomité van Ørsted. Flanagan heeft deze positie sinds 2018 bekleed, na de overname door Ørsted van Lincoln Clean Energy waar hij de grondlegger van was.

Neil O’Donovan, Senior Vice President en Chief Operating Officer bij Ørsted Onshore, is benoemd tot interim CEO van Ørsted Onshore en zal de rol met onmiddellijke ingang overnemen. Declan Flanagan verlaat Ørsted officieel eind september 2021. Bron: Ørsted

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.