Portefeuille windenergie verzekeraar Delta Lloyd groeit naar 6000 MW

| 4 maart 2014

De verzekeringsactiviteiten van Delta Lloyd in Europa op het gebied van offshore windenergie zijn de afgelopen twee jaar gegroeid van 1000 megawatt (MW) naar 6000 MW. Dit vertegenwoordigt de elektriciteitsbehoefte van 6 miljoen huishoudens. Twee jaar geleden richtte de Nederlandse verzekeraar een speciaal Windenergie Team op dat zich volledig richt op het verzekeren van offshore windturbineparken. Delta Lloyd behoort tot de top 3 verzekeraars in de Europese offshore windenergiemarkt en verwacht hierin de komende jaren verder te groeien. In Europa is Delta Lloyd betrokken bij het verzekeren van 25 offshore windturbineparken met in totaal ruim 1650 windturbines. In Nederland zijn dit onder andere het Prinses Amaliawindpark en Luchterduinen.

Daarnaast verzekert Delta Lloyd windturbineparken in Engeland, Duitsland, België, Denemarken, Ierland en Portugal. Delta Lloyd verzekert niet alleen de bouw van windturbineparken, maar dekt ook de operationele fase. Daarmee geeft de verzekeraar een uitgebreide en naadloze dekking voor de gehele levensduur van een windturbinepark.

De eerste ervaring van Delta Lloyd met windturbineparken dateert uit begin jaren ’70. De afgelopen decennia heeft de verzekeraar veel technische kennis opgebouwd op het gebied van onshore en offshore windenergie. Om zich verder te ontwikkelen in deze groeimarkt, heeft Delta Lloyd daarom twee jaar geleden een offshore Windenergie Team opgericht. Hierin zijn verzekeringsspecialisten en engineers vertegenwoordigd en is al deze kennis gebundeld.

Maarten Mulder, Underwriting Manager Technische Verzekeringen Delta Lloyd: “Sinds de oprichting van ons Windenergie Team zo’n twee jaar geleden, is onze portefeuille op het gebied van offshore windenergie verzesvoudigd. De komende jaren verwachten we een forse groei in de markt voor offshore windenergie. Delta Lloyd heeft de ambitie om hierin mee te groeien en tot de top 3 verzekeraars te blijven behoren.”offshorenordsee

Bron: Persbericht Delta Lloyd

 

Category: Bedrijven, Begrippen, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Klimaatverandering, Leveranciers, Offshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Wereldwijd, Windaanbod, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.