PS Friesland wil dubbele lijnopstelling Afsluitdijk

| 4 december 2014
Dat moet volgens het CDA de oplossing voor Friesland worden in het kader van zijn verplichting om extra windenergie  (360 MW) te leveren. Het voordeel is dat er geen windpark in het IJsselmeer hoeft te komen. Hiervoor is in de omgeving geen draagvlak blijkt uit hoorzittingen.
Ook de PvdA, FNP, ChristenUnie, D66 en de Friese koers lijken voorstander te zijn van deze windturbines in het water bij de afsluitdijk.
Eerder legde  deze krant al uit dat windmolens bij de Afsluitdijk niet passen binnen de bestuurlijke afspraken, en dat er grote planologische en ecologische bezwaren kleven aan zo’n plan. Met name het CDA lijkt desondanks vastbesloten om VVD-minister Kamp uit te dagen tot een publiekelijk ‘nee’ tegen een Afsluitdijkplan uit Fryslân.
Bovendien zou er voor 65 MW aan sanering kunnen plaatsvinden, wat neerkomt op 130 minder solitaire molens op het vasteland.
afsluitdijk

Dubbele lijnopstelling Afsluitdijk

Bron: Friesch Dagblad

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.