Royal Doeksen neemt Vuyk Engineering over van IHC

| 4 maart 2021

Bron: Royal IHC

De Rotterdamse rederij Royal Doeksen en Royal IHC hebben overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen in IHC’ ontwerp- en ingenieursbureau Vuyk Engineering Rotterdam. Het bedrijf zal met het huidige management als een zelfstandig bedrijf opereren.

Het nieuws volgt maanden nadat Royal IHC aankondigde terug te keren naar de basis en zich meer te concentreren op haar kernactiviteiten in de bagger- en offshore-markt nadat het in juni 2020 was overgenomen door een industrieconsortium. Het management van Vuyk was bij het hele traject betrokken.

Vuyk Engineering is opgericht in 1979. In de afgelopen decennia is Vuyk uitgegroeid tot een ontwerp- en ingenieursbureau met expertise in verschillende onderdelen van de maritieme industrie. Tegenwoordig focust Vuyk zich op drie disciplines; scheepsontwerp, equipmentontwerp en maritieme activiteiten. Oplossingen op het gebied van windenergie omvatten onder meer: ​​het ontwerp van heavy-lift kraanschepen, service operation schepen, (bewegingsgecompenseerde) loopbruggen, grillages en seafastenings.

Koninklijke Doeksen, opgericht in 1908, is een familiebedrijf met een lange geschiedenis als rederij met sterke familiewaarden. Oorspronkelijk betrokken bij het baggeren en bergen van granaten langs de Nederlandse kust, breidde Doeksen haar activiteiten verder uit met veerdiensten tussen Harlingen en de Waddeneilanden en werd niet zo lang geleden eigenaar van superjachtbouwer Royal Huisman. Doeksen verzorgt ook forenzen en recreatief snelveervervoer in de regio Rotterdam.

 

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.