Siemens Gamesa’s eerste gondel assemblagefaciliteit buiten Europa is operationeel

| 4 augustus 2021
Siemens Gamesa's eerste gondel assemblagefaciliteit buiten Europa is operationeel

Bron: Siemens Gamesa

Siemens Gamesa’s nieuwe nieuwe assemblagefaciliteit voor windturbine gondels in Taichung, Taiwan is operationeel. Siemens Gamesa meldde deze week dat de eerste complete gondel de fabriek uitgekomen is. Het is de eerste gondel assemblagefaciliteit buiten Europa voor de turbineleverancier.

De gondel assemblagefaciliteit in Taiwan is bedoeld om de snelgroeiende Azië-Pacific regio te bedienen. Zo ondersteunt deze het 900 MW Greater Changhua 1 & 2a offshore windproject van Ørsted dat op een afstand van 35 – 50 km van de kust van Changhua County komt te liggen. Het park moet in 2022 gereed zijn en zal daarmee het eerste grootschalige en ver offshore gerealiseerde offshore windproject in Taiwan zijn.

Siemens Gamesa kreeg in juli 2019 het contract voor de levering van 111 SG 8.0-167 DD turbines. Siemens Gamesa kondigde destijds aan dat het een fabriek in de haven van Taichung zou openen voor de assemblage van gondels om zo aan de eisen van de Taiwanese overheid m.b.t. lokale productie te voldoen. De faciliteit staat op een perceel van meer dan 30.000 vierkante meter. In maart 2020 zijn de bouwwerkzaamheden hiervoor begonnen. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.