Tegenvallende productiecijfers windpark Houten

| 4 september 2014

Voor de zesde maand op rij heeft Windpark Houten haar eigen productieverwachting niet waargemaakt. Ondanks de winderige augustusmaand stond het windpark vaak uit, maar leverde het wel meer overlast op.

In augustus werd volgens de eigen Eneco-app 558.552 kWh geproduceerd. Dat is 68 % van het verwachte maandtotaal en goed voor ruim 1919 huishoudens. Eneco had met een verwachte opwekking van ongeveer 800.000 kWh al weinig vertrouwen in de maand augustus. Het is immers een maand waarin voor het windpark de minste productie is gepland.  Ondanks dat er volgens het KNMI meer wind was dan gemiddeld in deze herfstachtige augustus (3,2 m/s tegen 2,8 m/s normaal), lukte het Windpark Houten opnieuw niet om haar eigen verwachting waar te maken.

In totaal is volgens de Eneco-app 47% van de jaarverwachting gerealiseerd. Met nog 1/3 van het jaar te gaan lijkt de 100% ver uit beeld. Toch lieten de afgelopen maand tijdens de soms winderige herfstachtige weersituaties de windturbines hun technische gebreken zien. Verschillende nachten klaagden omwonenden over nachtelijke geluidsoverlast. Overlast die volgens Eneco binnen de normen valt en dus moet kunnen.

houten

Klik hier voor bericht.

Bron: Dichtbij

Tags: , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.