TINC wordt volledig eigenaar van Windpark Kroningswind

| 4 juli 2023

Bron: Windpark Kroningswind

De Belgische infrastructuur investeerder TINC heeft met het verwerven van een bijkomende participatie van 27,27 % in Windpark Kroningswind van mede-initiatiefnemer TDP NV volledig eigenaarschap verkregen.

Windpark Kroningswind in de Kroningspolder in Melissant op Goeree Overflakkee is een initiatief van 10 agrarische families uit het gebied. In het windpark staan 19 windturbines van het type Vestas V117-4.2 MW, met een rotordiameter van 117 m, een ashoogte van 91,5 m en een tiphoogte van 150 m. TINC verwierf in 2019 haar initieel belang (72,73 %) in het 80 MW grote onshore windpark. Intussen is het windpark sinds eind 2022 volledig operationeel.

TINC kondigde dit nieuws aan samen met een andere overname. Het investeringsbedrijf neemt ook een participatie van 50 % in het bedrijvencentrum Obelisc in het Tech Lane Ghent Science Park in de Vlaamse Biotech cluster, welke is ontworpen als een onderzoeksgebouw dat kantoorruimte, gespecialiseerde laboratoria en ondersteunende diensten biedt aan bedrijven uit de levenswetenschappen. De beide overnames vormen een investering van ca. € 27,3 miljoen voor TINC.

“Met deze beide overnames zet TINC verder in op de groei en diversificatie van haar portefeuille met operationele participaties in de belangrijke investeringssegmenten energie infrastructuur en selectief vastgoed. Beide overnames dragen onmiddellijk bij aan het resultaat van TINC en passen uitstekend binnen de bredere thema’s die de investeringen van TINC kaderen: bijdragen aan de transitie naar een koolstofarme economie (Windpark Kroningswind), en de kenniseconomie ondersteunen door onderzoek te faciliteren met gespecialiseerde infrastructuur (bedrijvencentrum Obelisc). Zo blijft TINC investeren in duurzame infrastructuur voor de wereld van morgen” – Manu Vandenbulcke, CEO TINC. Bron: TINC

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.