Van den Bron zet met nieuwe diensten in op elektrisch rijden

| 4 oktober 2017

Energieleverancier Vandebron zet een volgende stap in haar ambitie de energietransitie te versnellen en lanceert diensten voor elektrisch rijden. Vanaf vandaag is de Vandebron laadpas beschikbaar, waarmee elektrische rijders toegang hebben tot alle openbare laadpunten in Nederland.

Een gloednieuwe app toont niet alleen beschikbare laadpalen, maar biedt ook inzicht in de veelal ondoorzichtige laadtarieven. Uniek in Nederland is de mogelijkheid om via de app direct te betalen voor laden en parkeren. De nieuwe diensten luiden tevens het startschot in voor een innovatieve Slim laden pilot.

Vanaf oktober pioniert Vandebron met de inzet van elektrische auto’s om het energienet te balanceren. Via Blockchaintechnologie kunnen rijders tegen beloning actief bijdragen aan het uiteindelijk overbodig maken van gas- en kolencentrales.

Vandebron biedt elektrische rijders een heldere totaaloplossing. Naast een laadpas betekent dit een handige app, die veel van de frustraties van elektrische rijders wegneemt. Zo kan, dankzij een samenwerking met Parkmobile, voor het eerst in één handeling betaald worden voor laden en parkeren.

Ook toont de app niet alleen welke laadpalen in de buurt beschikbaar zijn, maar ook wat de laadkosten zijn per paal. “Wie tankt bij een station ziet precies wat hij of zij betaalt, maar elektrische rijders hebben vaak geen idee wat ze per laadsessie kwijt zijn”, vertelt Fardau van der Galiën, Business Developer Elektrisch Rijden bij Vandebron.

“Transparantie zit in ons DNA, dus daarom zijn wij open over wat rijders betalen voor de laadsessie en voor onze dienstverlening.” Vandebron rekent geen extra kosten per laadsessie, maar enkel een vast laag maandbedrag van €3,50. Energieklanten van Vandebron betalen slechts €1,50 per maand. Daarnaast biedt Vandebron eind 2017 ook thuisladers aan in samenwerking met leverancier Alfen. Om thuisladen voor iedereen toegankelijk te maken, zijn deze te bestellen tegen inkoopprijs.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Draagvlak omwonenden, Electriciteit, Groene energie

Reacties zijn gesloten.