Van Oord rondt installatie van fundaties in het Deense Kriegers Flak OWP af

| 4 september 2020

Svanen actief in het Kriegers Flak OWF © Van Oord

Van Oord heeft vorige week de laatste van 72 funderingen geïnstalleerd in het Deense Kriegers Flak Offshore Windpark. Het Nederlandse bedrijf gebruikte het hefschip Svanen voor de klus.

Van Oord kreeg in december 2018 het transport- en installatiecontract voor het offshore windpark in de Oostzee toegewezen door Vattenfall, de ontwikkelaar van het Deense windpark. De installatiewerkzaamheden zijn gestart in mei 2020.

De funderingen, bestaande uit transitiestukken en monopiles, zijn vervaardigd in respectievelijk Denemarken en Duitsland. De monopiles werden drijvend vervoerd van EEW Special Pipe Constructions GmbH in Rostock, Duitsland, rechtstreeks naar de offshore site. De transitiestukken werden vervoerd van Bladt Industries in Aalborg, Denemarken.

De vloot van Van Oord voor dit project bestond uit 10 schepen. Om het onderwatergeluid te verminderen is bij het heien een ‘dubbel groot bellengordijn’ gebruikt. Van Oord meldt dat de installatie van de monopiles eerder dan gepland afgerond was.

Kriegers Flak Offshore Windpark
Met een productiecapaciteit van iets meer dan 600 MW wordt Kriegers Flak, gelegen tussen 15 en 40 km uit de Deense kust, het grootste offshore windpark van Denemarken. Het project omvat 72 Siemens Gamesa-windturbines van 8,4 MW. De bouwactiviteiten offshore zijn gestart in mei 2019. De verwachting is dat Kriegers Flak eind 2021 volledig operationeel zal zijn.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.