VONK en DutchVentus werken samen aan Hybride Powersystemen

| 4 mei 2022
VONK en Dutch Ventus werken samen aan Hybride Powersystemen

DutchVentus windturbine

VONK, leverancier van oplossingen voor Power Conversion, Electrical & Instrumentation (E&I) en Control & Automation (C&A) uitdagingen, en DutchVentus, ontwikkelaar van kleine windturbines, hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partners gaan samenwerken aan het ontwerpen en leveren van Hybride Powersysteem (HPS).

Bij deze oplossing worden de windturbines van DutchVentus geïntegreerd in het Hybride Powersysteem van VONK. Dergelijke systemen zijn slimme combinaties van duurzame energieopwekking op basis van zon en/of wind, energieopslag en energiedistributie, allemaal aangestuurd door een slim Power Management Systeem.

Deze groene stroom oplossingen zijn al succesvol toegepast offshore, op actieve of in ‘lighthouse mode’ opererende Olie & Gas platformen zoals in 2017 op het Leman Echo platform van Shell ONEgas UK, en onshore, om verschillende stroomverbruikers, apparatuur en industriële processen te voorzien van groene stroom, indien nodig ondersteund door een nood diesel generator.

10 kW windturbine

DutchVentus is een windturbine met een gepatenteerde rotor waarin de schoepen aan de meedraaiende buitenmantel bevestigd zijn. De windturbine, met een diameter van 3,5 meter, heeft een 10 kW nominaal vermogen. De windturbine is al op verschillende plekken in Nederland toegepast, veelal in combinatie met zonne-energie, zoals op de Marker Wadden en bij Basecamp IJmuiden.

Tags: , , ,

Category: Kleine Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.