Windpark Lage Weide gaat niet door

| 4 november 2014

Provinciale Staten in Utrecht heeft geen toestemming gegeven om windmolens te plaatsen op industrieterrein Lage Weide. Reden: Geen draagvlak en omwonenden willen er niks van weten. Eerder keerden gedeputeerde Staten en de gemeente Utrecht zich ook al tegen de plannen.
Jarenlang is flink gediscussieerd over de windmolens op Lage Weide. De Utrechtse corporatie Energie-U stuitte op fel verzet van bewoners van Zuilen en Leidsche Rijn. Er kwamen tientallen bezwaren en 1100 inspraakreacties binnen. Ook de gemeente Stichtse Vecht ging zich met de kwestie bemoeien en wierp zich voor de plannen.

Toch is het nog niet helemaal zeker of de molens nooit geplaatst zullen worden. Het Rijk heeft de provincie opdracht gegeven om binnen afzienbare tijd 65 Megawatt windenergie op te wekken. Als dat niet lukt, gaat het Rijk zelf plekken voor windmolens aanwijzen. Lage Weide zou dan alsnog aangewezen kunnen worden.

houten

Bron: RTVU

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.