Boskalis neemt subsea activiteiten van Rever Offshore over

| 5 januari 2021

Rever Polaris © Rever Offshore

Maritiem en offshore bedrijf Boskalis neemt alle aandelen over van het Britse Rever Offshore’s (‘Rever’) subsea services activiteiten. Met de overname verkrijgt Boskalis twee diving support vessels.

Rever, het voormalige Bibby Offshore, levert een breed scala aan subsea oplossingen op het gebied van constructie, inspectie, reparatie en onderhoud. Het bedrijf is van oudsher actief op de Noordzee vanuit Aberdeen. De groep heeft onshore circa 130 medewerkers in dienst, naast ongeveer 220 offshore-medewerkers.

De 2020 jaaromzet van rever bedraagt circa EUR 90 miljoen, waarvan het grootste deel afkomstig is uit raamovereenkomsten. Op basis van de voorziene kosten-synergiën bedraagt de terugverdientijd naar verwachting minder dan drie jaar, stelt Boskalis.

Twee diving support vessels
Door deze transactie voegt Boskalis twee diving support vessels toe aan haar vloot van ruim 700 schepen en vaartuigen: de Rever Polaris en de Rever Topaz. De Rever Polaris is in volledig eigendom en deRever Topaz is gecharterd.

Versterking marktpositie in subsea services
Met deze overname versterkt Boskalis naar eigen zeggen zijn huidige positie in de markt voor subsea services in Noordwest-Europa, Afrika en het Midden-Oosten en zijn mogelijkheden om zowel klanten in de traditionele olie- en gasmarkt als de snelgroeiende markt voor offshore-windenergie te bedienen. Het bedrijf ziet voldoende mogelijkheden voor verdere operationele efficiencyverbeteringen en synergiën.

 

 

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.