CrossWind contracteert Amerikaanse KBR voor ontwerp energieopslag voor Hollandse Kust Noord

| 5 december 2022

KBR Sustainable Technology Solutions, met hoofdkantoor in Houston, Texas, heeft van CrossWind, een joint venture (JV) tussen Shell en  Eneco, de opdracht gekregen voor het leveren van engineeringdiensten voor een innovatief offshore energieopslagproject.

KBR, expert in engineering en energieoplossingen, zal een front-end engineering-ontwerp uitvoeren van de baseload power hub (BLPH) voor het Hollandse Kust Noord offshore windpark voor de kust van Nederland.

KBR en Shell zullen faciliteiten ontwerpen en ontwikkelen die lithium-ionbatterijopslag en groene waterstofelektrolyseproductie op megawattschaal integreren. Het ontwerp maakt waterstofproductie en elektriciteitsopslag mogelijk in perioden van hoge stroomproductie en zet waterstof via een brandstofcel om in elektriciteit in perioden van lagere stroomproductie. De energieopslag is een van de verschillende innovaties die bij het Hollandse Kust Noord windpark worden bekeken door CrossWind.

KBR is toonaangevend op het gebied van energietransitie en heeft uitgebreide ervaring met het ondersteunen van duurzame energieprojecten over de hele wereld.

Tags: , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.