Deutsche Windtechnik ontvangt als eerste goedkeuring voor gebruik ADSL bij offshore windparken

| 5 augustus 2022

Deutsche Windtechnik heeft als eerste goedkeuring gekregen voor het gebruik van ADLS in een offshore windpark.

Deutsche Windtechnik, specialist in reparatie en onderhoud van on- en offshore windturbines, heeft als eerste goedkeuring gekregen voor het gebruik van ADLS in een offshore windpark.

Het bedrijf kondigde eerder dit jaar al aan dat het ADSL zou gaan toepassen op het Duitse offshore windpark. Deutsche Windtechnik rustte eerst twee windturbines in het 18 windturbines tellende offshore windpark in de Duitse Noordzee van transpondergebaseerd ADSL om te testen. In mei dit jaar werden vervolgens alle overige windturbines met ADSL uitgerust.

De exploitatievergunning is nu afgegeven door de desbetreffende autoriteiten. Hiermee is Nordergründe het eerste offshore windpark ter wereld dat is uitgerust met een volledig functioneel officieel goedgekeurd Aircraft Detection Light System (ADLS) en het eerste offshore windpark dicht bij de kust ter wereld waarvan de lichtemissies tot een minimum zijn beperkt. Alle exploitanten van Duitse windparken zijn wettelijk verplicht hun offshore windparken tegen eind 2023 uit te rusten met ADLS.

Alle diensten met betrekking tot de projecten werden uitgevoerd en begeleid door offshore serviceteams en medewerkers van de afdelingen Technical Controlling, Technical Support en Control Systems van Deutsche Windtechnik, waaronder het leveren van de ADLS, het installeren ervan, het upgraden van de waarschuwingslichten, het hele scala aan offshore logistiek, en ondersteuning bij de goedkeuringsprocedures, zo meldt Deutsche Windtechnik.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.