DONG Energy heet nu Orsted

| 5 november 2017

Met ingang van 6 november a.s. wijzigt de naam van het Deense energiebedrijf DONG Energy in Orsted. DONG is de afkorting van Danish Oil and Natural Gas. Al in 2016 had DONG besloten zich volledig op de productie en distributie van duurzame stroom te concentreren en alle andere activiteiten te beëindigen.

In het kader van deze beslissing was de oude naam niet meer passend bij de actuele op groene stroom gerichte activiteiten. Op 31 oktober j.l. werd door een buitengewone vergadering van aandeelhouders de naamsverandering definitief goedgekeurd. Naast met windenergie is DONG ook actief met bio – energie (biomasse) en thermische energie (aardwarmte).

 

De nieuwe naam – Orsted – verwijst naar de innovatieve Deense wetenschapper Hans Christian Orsted (1777 – 1851). Orsted stond aan de basis van diverse wetenschappelijke ontdekkingen waaronder de belangrijke ontdekking van het elektromagnetisme in 1820.

 

Sinds 2015 concentreert zich DONG uitsluitend op offshore windenergie. Alle onshore windparken werden toen verkocht. Op dit moment heeft DONG met ca. 3600 MW een aandeel van 26% aan het wereldwijd geplaatste offshore windenergievermogen. Met dit vermogen is DONG met grote afstand ranglijstaanvoerder. 2020 wil DONG over 6500 MW offshore vermogen beschikken en t/m 2025 verder groeien met ca.1000 MW per jaar.

Met 5600 medewerkers realiseerde DONG in 2016 een omzet van 8,2 miljard Euro. 2400 medewerkers houden zich met windenergie bezig.

geschreven door: Lothar ilzhöfer

Bron: www.dongenergy.nl

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.