Dorpen windpark N33 zeggen vertrouwen op in gebiedscoordinator

| 5 juli 2016

De Groningse dorpen Meeden en Veendam hebben het vertrouwen in gebiedscoördinator Emme Groot opgezegd omtrent de komst van een windpark van 27 windturbines bij Meeden en Veendam. Het besluit viel na onderhoud met wethouders van Veendam, Oldambt en Menterwolde. ,,We voelen ons gesteund door de gemeentebesturen”, zegt Bernard Stikfort, voorzitter van de dorpenalliantie.

Groot werd in november 2015 aangesteld om te onderzoeken of omwonenden, bedrijven en maatschappelijke organisaties nauwer betrokken willen zijn bij het windpark N33. Daarnaast moest hij in gesprek raken over financiële participatie en compensatie.

Het broze draagvlak wat er was is door het rapport van Groot weggeslagen. Veendam had al eerder het vertrouwen opgegeven. Maar omdat Groot de burgers geen serieuze rol gaven in de stuurgroep die de komst van het windpark moeten begeleiden gaven die het vertrouwen ook op.

Ook suggereert Groot in zijn rapportage dat er draagvlak zou bestaan in Oost-Groningen om verder te praten over de invulling van het windpark. Stikfort zegt dat dat een vrije vertaling van Groot is. ,,Er is gewoon geen draagvlak voor het windpark.”

,,Groot  is aangesteld door het ministerie van Economische Zaken en niet onafhankelijk aldus de Dorpenalliantie die via Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en de Tweede Kamer aandacht te krijgen voor het verzet tegen de windparken.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.