Ede wil vier extra windturbines

| 5 februari 2018

De locatie van de windturbines is nog niet bekend, maar de wethouder wijst erop dat ze in elk geval 400 meter van bewoning af moeten komen.

,,Een bedrijventerrein en langs de snelweg lijkt een logische plek.” Meijer zegt dat hij tot nu toe soms alleen de kritiek te horen kreeg over de twee bestaande windmolens die aldus luidde: ‘Waarom draaien ze niet?’

Het college van burgemeester en wethouders stelde onlangs in januari 2018 concrete maatregelen voor die de komende vier jaar nodig zijn. In die periode moet vier procent energie bespaard worden (ondanks de groei van Ede) en moet twintig procent van alle energie duurzaam zijn.

,,We staan voor een enorme opgave, waarbij we alles moeten inzetten om het voor elkaar te krijgen. Het is ook belangrijk om nu stappen te zetten. De gemeenteraad gaat daarom binnenkort een besluit nemen.”

 

De eerste stap op weg naar energie-neutraal gaat over de periode 2018 – 2022. De gemeente bereidt de komst van vier windturbines voor, waarvan er in de periode tenminste twee worden gerealiseerd. Bovendien moet het aantal zonnepanelen op daken toenemen tot ruim 130.000 stuks.

Bron: Nieuwsblad Ede

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.