Eerste commerciële offshore windpark in de VS levert eerste stroom aan het net

| 5 januari 2024

Duurzaam energiebedrijf Avangrid, Inc.,lid van de Iberdrola Group, en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), een wereldwijde leider in greenfield hernieuwbare energie-investeringen, kondigden deze week aan dat het Vineyard Wind-project in de VS voor het eerst stroom heeft geleverd aan het net.

Bron: Vineyard Wind

Als onderdeel van het eerste inbedrijfstellingsproces, op dinsdag 2 januari 2024 om 23.52 uur, leverde één turbine ongeveer vijf megawatt aan stroom. De komende weken zullen naar verwachting nog meer tests plaatsvinden, zowel op het land als offshore. Het project verwacht begin 2024 vijf turbines op volle capaciteit te hebben draaien.

De stroom van het project wordt in Barnstable aangesloten op het netwerk van New England, via ondergrondse kabels die verbonden zijn met een onderstation verder landinwaarts op Cape Cod. Na voltooiing zal het project bestaan uit 62 windturbines die 806 MW opwekken, genoeg om meer dan 400.000 huizen en bedrijven in Massachusetts van stroom te voorzien.

Vineyard Wind 1

Vineyard Wind 1 is een 806 megawatt project dat 15 mijl uit de kust van Martha’s Vineyard ligt. Het project is gezamenlijk eigendom van Avangrid en Copenhagen Infrastructure Partners via hun vlaggenschipfonds CI II en III. Het project wordt ontwikkeld en gebouwd door Avangrid en Vineyard Offshore, de aan CIP gelieerde ontwikkelingsmaatschappij die werkt aan Amerikaanse offshore-projecten.

Vineyard Wind begon eind 2022 met de offshore bouw, bereikte in juni het ‘staal-in-wateren’-niveau en voltooide in juli het eerste offshore substation van het land. De bouw verloopt via de New Bedford Marine Commerce Terminal. In juli 2021 ondertekende Vineyard Wind de eerste Project Labor Agreement voor een offshore windproject in de Verenigde Staten, die voorzag in de creatie van 500 vakbondsbanen tijdens het project. Op 14 december 2023 kondigden de aandeelhouders van het project aan dat Vineyard Wind 1 bijna het dubbele van haar toezegging in het kader van de PLA heeft waargemaakt door 937 vakbondsbanen te creëren tijdens de twee bouwjaren.

 

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.