Eerste paal geslagen voor grootste monopile fabriek ter wereld

| 5 mei 2023
Gisteren werd in opdracht van Sif de eerste paal geslagen voor wat uiteindelijk de grootste fabriek voor de productie van monopiles ter wereld zal zijn.

Sif nam eerder dit jaar het definitieve investeringsbesluit voor een uitbreiding van de bestaande faciliteiten op de Maasvlakte 2. Niet alleen zal de huidige fabriek aanzienlijk worden geüpgraded, er zal ook een nieuw productieproces worden geïntroduceerd om een ​​veiliger, sneller, efficiënter en meer nauwkeurige manier van produceren.

De uitgebreide fabriek zal de totale gecombineerde capaciteit van Sif aanzienlijk verhogen tot 500 kiloton per jaar en biedt mogelijkheden om monopiles met een diameter van 9 tot 11,5 meter te vervaardigen, met een maximale productie van ongeveer 200 XXXL-monopile funderingen per jaar, uitgaande van een referentiemonopile met een diameter van 11 meter en een gewicht van 2.500 ton.

De eerste productieactiviteiten zijn gepland voor de tweede helft van 2024 en de volledige exploitatie wordt verwacht in de eerste helft van 2025. Bron: Sif Group

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.