Eerste windturbine Windpark Weert gaat proefdraaien

| 5 maart 2022
Eerste windturbine Windpark Weert gaat proefdraaien

Bron: Windpark Weert

De drie windturbines van Windpark Weert staan en zijn sinds begin maart aangesloten op het net. Enercon, de leverancier van de windturbines start nu met het proefdraaien van de eerste windturbine. 

Het gaat om de windturbine bij de Schoorbrug over de A2. De andere twee windturbines volgen snel, dit melden energiecoöperatieWeertEnergie en Eneco, de initiatiefnemers van het windpark langs de snelweg A2 bij Weert. WeertEnergie en Eneco zijn beide voor de helft eigenaar van Windpark Weert. Enercon heeft de windturbines geleverd. De eerste windturbine stond in december 2021 overeind. De twee overige windturbines volgenden hierna.

Testperiode

Vanaf maandag 28 februari zijn de windturbines aangesloten op het elektriciteitsnet van Enexis. De komende tijd vinden er testen plaats en worden de computersystemen ingeregeld door Enercon. Het proefdraaien duurt ongeveer drie maanden. Daarna vindt de overdracht plaats aan Windpark Weert bv. Verder wordt het gebied rond de windturbines hersteld.

De opgewekte groene stroom van het windpark kunnen mensen afnemen via WeertEnergie | om en Eneco.  Naar verwachting wekken de drie windturbines jaarlijks zo’n 30.000 MWh groene stroom op. Dat staat gelijk aan het gemiddeld jaarverbruik van ruim 10.000 huishoudens. Bron: Windpark Weert

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.